Видео, създадено с изкуствен интелект, използва лицето на примата на

...
 Видео, създадено с изкуствен интелект, използва лицето на примата на
Коментари Харесай

НОВА ИЗМАМА: Опъват бръчки с името на Глория!

 Видео, основано с изкуствен интелект, употребява лицето на примата на родния попфолк, с цел да популяризира артикул за обтягане на бръчки.

Клипът, който бе спонсориран, обиколи обществените мрежи. „ Здравейте, другари, аз съм Глория “, напълно безобидно стартира тя. И в действителност за елементарния консуматор на пръв взор това е звездата.

„ Аз съм певица и съм на 50 години. Много хора ми споделят, че наподобявам с 20 години по-млада от възрастта си. Преди месец се случи знамение. Видях вест за жена, която наподобява с 20 години по-млада, оказа се, че тя употребява артикул, който оказва помощ бързо без инжекции и интервенции да се отървем от бръчките “, споделя се в клипа.

След което звездата приканва потребителите в мрежата да натиснат линк, който ще ги води към самия артикул, и по този начин ще могат да научат повече. Оказва се, че сред многото, които съумяват да разграничат подправената Глория от действителната, има и такива почитатели на звездата, които в действителност имат вяра и по този начин подправената реклама съумява да извърши задачата си.

Проверка демонстрира, че видеото е по този начин наименуван дийпфейк (deepfake) – основан благодарение на изкуствен интелект. Кадрите са взети от същински клип на певицата в обществените мрежи, а звукът е манипулиран, като е насложен изфабрикуван тон, който прилича гласа на певицата, а изображението е променено по този начин, че придвижванията на устата да се приближават до лъжливото обръщение.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР